Mistä on Meirän Maja tehty

Mistä on Meirän Maja tehty?
-Kotiäidistä, Uraputki-isästä, Aamusta ja Onnista ja karvaisesta Kissistä. Niistä on Meirän Maja tehty.

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Kalakarkkeja ja värittelyä

Kerroin viime viikolla meidän päässeen Buzzadorin Möller Pikkukalat kampanjaan.
Eilen ne pikkukalat sitten uiskenteli kotiin, posti oli ikävästi kohdellut pakkausta, mutta onneksi sisältä löytyi silti se mitä pitikin; kaksi paketillista Möllerin hedelmänmakuisia Pikkukaloja.
IMG_6914IMG_6916
Väriteltiin Aamun kanssa keittiön pöydän ääressä ja auringon valaistessa värityskuvia muistin kuin muistinkin avata paketin, 2 kalaa/nassu on sopiva päiväannos, siihen on tyydyttävä, vaikka testihenkilö söisi näitä mieluusti paketillisen.
IMG_6913
Kaukana ollaan niistä kalanmaksaöljylusikalle irvistelevistä lapsukaisista, näitä on kutsuttu meillä kalakarkeiksi, eikä suotta. Maku on vähän samantapainen, kuin esimerkiksi hedelmä aakkosissa, kalat on pehmeitä, helppoja pureskella, mutta myös mukavan liukkaita nielaista.
IMG_6917
Meillä on syöty näitä ennenkin ja varmasti tullaan syömään jatkossakin!

Näitähän voi siis ostaa ihan perusmarkettien hyllyiltä tai apteekeista. Hinta vaihtelee 10-15 € välillä riippuen ostopaikasta ja pakkauksessa on 45 "karkkia", hassu määrä, kun niitä pitäisi syödä 2 päivässä.
Makeutusaineenakin näissä on käytetty ksylitolia ja sorbitolia, eikä näissä ole keinotekoisia väriaineita tai säilöntäaineita.

Lisätietoja:
Möller.fi

Ja Buzzadorina toimiessanihan minä saan testattavakseni kivoja tuotteita sillä edellytyksellä, että raportoin käyttökokemuksistani teille. Toisissa kampanjoissa tulee näytteitä jaettavaksi myös ystäville ja tuttaville :) Ihan hauskaa puuhaa, etenkin kun kampanjoihin osallistuminen on vapaaehtoista.

tiistai 26. helmikuuta 2013

Uusi tuttavuus

Tein tänään tuttavuutta varsinaiseen karkkikauppaan, kun piipahdiin lastenvaateliike Hoplaassa. Ihan ensikosketuksesta ei ollut kyse, Hoplaan nettikaupassa olen käynyt vilkuilemassa valikoimaa ennenkin.

Koska me kuitenkin asutaan ihan sopivan ajomatkan päässä ja koska minulla oli siihen suuntaan kulkua muutenkin, päätin piipahtaa ihan paikan päällä. Ja voi, en meinannut millään päästä pois! Erityisesti Maxomorran uutuksissa oli paljon houkutuksia. Kokonaisuudessaan kaikki Maxomorran, Moonkidsin, Metsolan, Lipfishin, Noshin ja muiden värikkäiden merkkien vaatteet tekivät oikeasti karkkikauppamaisen fiiliksen.

Mukaan tarttui tällä kertaa vain alekorista löytynyt Maxomorran pipo Onnille. Lauantaina on edessä pitkään suunniteltu reissu Reiman myymälään Kankaanpäähän ja sitä varten täytyi pitää kukkaron nyörit tiukassa. Täytyy palata uudemman kerran, kun reissun kustannukset on selvillä!

Hiplailin muuten Hoplaassa Reiman denim-haalaria… Se oli justiin niin ihana, kuin joka blogissa hehkutetaan. Arvatkaas vaan houkuttelisko…

 

pimg_76295_product

Onnin välikausi part.2.1…

Niin se Onnin välikausi… Kerranhan mä siitä jos postasinkin, mutta se nyt on jo ihan menneen talven lumia, uusissa perheissä tai etsimässä sellaista.
Otetaanpas sitten uusiksi, nyt mä lupaan, että tämä oli tässä!
Pahoittelen kuvausolosuhteista aiheutunutta ylivalotusta.
IMG_6900
Reima fleece-haalari 80 cm, Reimatec haalari 80 cm, Reima minitec kintaat ja ajoneuvo pipo. Nämä pitäis mennä syksylläkin.
IMG_6901
Lindex sade-/kuorihaalari 74 cm, Tinttu lohishattu, Kivat- lapaset ja HC-kintaat. Haalari on mainio 8 euron kirppislöytö, tällä konttaillaan kevät ihan surutta ja nakataan menemään sen jälkeen.
IMG_6907
Ellokselta syksyllä tilattu jumppis 80 cm, H&M softshell 86 cm, tähti pipo on ompelijan tekemä, denim-kuosinen on Kappahlin viime kevään mallistoa. Softshell menee heittämällä vielä ens syksynäkin, ehkä ens vuonnakin, mutta ei ollut hullumman näköinen tänään sovitettunakaan. Jumppis on aika reilun kokoinen kanssa, menee kesän kylmissä illoissakin.
IMG_6908
Wanted tämä pipo koossa 49/50!

maanantai 25. helmikuuta 2013

Loskaisen kelin huvituksia!

Tänään oli vähän turhan kostea keli lumiukkojen rakenteluun, aika ei riittänyt lähteä omaa pihaa kauemmas ja vahvasti epäilen olisiko rattaiden kanssa kannattanutkaan yrittää leikkipuiston pehmenneeseen hankeen.

Aurinko kuitenkin pilkisteli pilvien lomasta houkuttelevasti, joten päätimme Aamun kanssa houkutella sitä hieman lisää näkösälle…

IMG_6878IMG_6861IMG_6890IMG_6858

Aseina täysi kuravarustus, pari vesipurkkia, pensselit ja vesivärit, apuKissa pitämässä vahtia.

Helmi5

Hankitaidetta- hauskaa oli, suosittelen lämpimästi!

perjantai 22. helmikuuta 2013

Muovaillaan!

Pukki toi meille ison muovailuvaha paketin (big bucket with dough, cittareissa alle 6€), vahat oli alkuun tosi hyviä, mutta kovettuivat sitten muutaman kerran jälkeen. Mutta, pelkästään toi oheismateriaali on vähintäänkin hintansa väärti.

Anoppi toi joulun jälkeen ison paketin Play doh muovailuvahoja, joten viime viikolla nakkasin parit kuivimmat pukin tuomista pois.

Ja meillä on muovailtu paljon! Niitä harvoja “leikkejä” joihin äiskäkin on helppo innostaa joukkoon :D

Kuvista voi myös päätellä, että meidän Me&I:t on kotiutuneet, koot osui aika nappiin, Onnin housut on vähän reilummat kuin ajattelin, otetaan varmaan vasta syksyllä käyttöön. Toisaalta kokoa pienemmät oli sovitettaessa turhan justit. Ärsyttävät kaksoiskoot.

Pandataskuinen tunika, toimii mekkona, kuten ajattelinkin, hihat ja kaulus on riittävän napakat, ettei reilu koko haittaa. Siitä onkin tullut äiskän ja Aamun uus lemppari!

Helmi4

Niin ja se Äiskän yrmis… Lähti sydänpyllyjen kautta etsimään tyytyväisempää omistajaa. Ei tod. ollut mun juttu!

torstai 21. helmikuuta 2013

Pikkukaloja Mölleriltä!

Buzzadorilta tupsahti viime viikolla kutsu kivaan kampanjaan. Testaamaan Möllerin pikkukaloja!

Meillä kyseisiä kaloja on popsittu ennenkin ja lähdinkin riemumielin niitä testaamaan uudelleen. Viimeisimmät kalaöljyt meillä on nautittu muumikapseleina, jotka ei ole tehneet kauppaansa ollenkaan niin hyvin, kuin nämä kalaiset kaverit.

Palailen asialle vielä lisää, kunhan meidän kalat saapuvat!

images

Buzzadorina saat mahdollisuuden päästä testaamaan uusia tuotteita ja palveluita ilmaiseksi, sekä kertoa ystävillesi niistä. Useimmissa kampanjoissa myös ystäväsi saavat mahdollisuuden päästä osallistumaan tuotteiden ja palveluiden testaamiseen.
Se kuinka nopeasti pääset ensimmäiseen kampanjaan mukaan, riippuu siitä kuinka hyvin sovit kampanjan kohderyhmään, jonka asiakas on määrittänyt.
Kun sovit kampanjan kohderyhmään, saat tietoa kampanjasta sähköpostitse. Sitten pääset valitsemaan haluatko osallistua kampanjaan, vai etkö halua.
Seuraa tätä linkkiä rekisteröityäksesi Buzzadoriksi (minun käyttäjänimi on meiranmaja): Buzzador

Se päivä ja pullaa…

Tiedättekö sen päivän taudin jälkimainingeissa, kun lapset kokevat olevansa terveitä, vaikka eivät vielä oikeasti ole?

Ensin mennään ihan satalasissa, tehdään tihutöitä, on niiiiiin hauskaa. Kunnes sitten, karu totuus paljastuu ja jaksaminen lopahtaa ihan totaalisesti. Sen jälkeen onkin pelkkää itkupotku-raivoilua.

IMG_6729IMG_6719IMG_6593

Meillä on tänään se päivä. Vielä tosin ollaan tuossa ensimmäisessä vaiheessa, räkävanat poskilla antaa kuitenkin viitteitä siitä, että kakkosvaihe tavoitetaan aamupäivän mittaan.

Ja kaikkea tätä uhmaten aion lähteä lounaan jälkeen näiden kanssa kirjastoon. Pakko. Muuten kirjastontäti muistaa mua sakkomaksuilla.

Onneksi kaikkea tätä (ja samalla mun muotojani) pehmentää Uriksen yhtäkkinen innostus pullan leipomiseen, viime viikolla Uris opetteli pullataikinan teon laskiaisen merkeissä, tällä viikolla kelpasin enää letitysoppaaksi.

IMG_6829IMG_6830

tiistai 19. helmikuuta 2013

Tulihan se meidänkin vuoro…

Nimittäin sairastaa.

IMG_6175

Aamu yskähteli viikonloppuna, Onnille nousi kuume viime yönä, itsellä on kurkku kipeänä ja pää täynnä räkää.

Onni onkin elämänsä ensimmäistä kertaa sairaana, eikä muuten ole helppo sairastaja, siinä missä Aamu kuumeisena vain nukkuu, ei Onni saa nukuttua sitäkään vähää. Oma olo lieneekin osittain akuuttia univajetta.

Palataan asialle, kun tauti helpottaa.

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Aamu tallityttönä

Me käytiin vähän jeesailemassa tallilla, kun yksi sairasti, toinen oli hautajaisissa ja kolmannella oli työkiireitä.

Perjantai aamupäivän tehtävä oli laittaa 11 pientä karvaista ponia ulkoilemaan. Ei aivan paha rasti! Onni nukkui päikkäreitä, Aamu ratsutti ensin kepparia ja sitten ihka oikeaa ponia.

Helmi3

Vielä joitain vuosia sitten, kun olin huoleton, lapseton, työtön (=nuori), oli hevoset minulle ilma jota hengitin. Viikossa oli 7 hyvää päivää “harrastaa”. Nyt harrastusta on vuosien ajan tekohengitetty,elpymisen toivo vilahtaa joskus silmissä, mutta vielä vain ohimennen.

Yhä vain astuttuani sisään tallinovesta minun on helpompi hengittää, olen läsnä juuri siinä hetkessä, keskityn ja unohdan kaiken muun. Yhtä aikaa kärsivällisesti ja kärsimättömänä odotan sitä sopivaa ajankohtaa hankkia oma hevonen. Kyllä se siellä tulevaisuudessa siintää!

IMG_5592

lauantai 16. helmikuuta 2013

Kenkävaraston pikainventaario

Kuluneella viikolla olen ostanut useammat kengät. Aamulle kolmet ja Onnille yhdet. Niinpä innostuin vilkaisemaan kenkäkaappia, joka tuntuu pullistelevan sisällön paljoutta. En tiedä onko joka taloudessa se sama ongelma, mutta kenkiä vaan tuntuu kertyvän!

Inventaarion lopputulos olikin, että kenkiä on vähintäänkin hyvin… Kuvista puuttuu jotain postissa matkalla olevia kenkiä ja kuvaushetkellä lastenhuoneen komerossa majailleita kenkiä, mukaan luettuna useimmat kesäkengät.

Kevääksi on kengät, kesäksi Aamu tarvinee jotkut ballerinat tms. Syksyksi on jälleen kaikki kengät jos koot vain osuu yksiin. Onnin kengistä lähtenee osa eteenpäin edes käymättä Onnin jalassa.

Kenkienkin kanssa tulee sillointällöin otettua riskiostoja, esim viime viikolla ostin Onnille summamutikassa ensi talven kengät, kun Prismasta sai Eccon talvikenkiä 20 eurolla, kengissä kuitenkin on tullut kuitenkin tehtyä eniten harhaostoksiakin, jalan kokoa on vain ihan mahdoton arvailla.

Aamu on kuitenkin paljon käyttänyt unisex värisiä kenkiä, joten varastoja on hyvin. Eikä noi punaiset kuomatkaan näytä Onnin jalassa tulevana talvena hassuilta, kun päällä on Reiman vihreä Oval-haalari

Helmi1

perjantai 15. helmikuuta 2013

Kissa-parka

Meidän Kissa on mitä mainioin tapaus. Vaikka se toisinaan ottaa aivoon, on se kuitenkin yksi maailman kilteimpiä ja luotettavimpia kissoja.

IMG_6743

Onni on ottanut Kissan tähtäimeensä ja syöksähtelee sukkulana Kissan perässä. Vaikka päivittäin käyn pelastamassa hädissään maukuvan Kissan ja torumassa karvoissa roikkuvaa Onnia, ei minun koskaan tarvi pelätä, että Kissa vahingoittaisi innokasta rutistajaansa.

Kuitenkin meillä on selvää, että jo Onniakin yritetään ohjeistaa oikean laiseen lemmikin käsittelyyn. Eli ei revitä karvoista, korvista, hännästä tai mistään muustakaan. Nätisti “aijataan”.

IMG_6747

Aamua joutuu aina joskus torua liian innokkaasta hellimisestä, mutta pääosin tyttö kyllä kohtelee eläimiä niin kotona kuin muuallakin asiaan kuuluvalla kunnioituksella.

Niinpä minua ottaa ihan suunnattoman suuresti päähän meillä käyvät vieraat. Hätinä ulkovaatteita on saatu riisuttua, kun jo patistetaan jälkikasvua etsimään se kissa… Ja sitten Kissa raasua jahdataan ihan koko ajan, yritetään nostella, maataan päällä jnejne. Ja vanhemmat vain varmistaa, että tuo teidän kissahan ei tehnyt mitään?!

IMG_6740

Voi ärsytys! Minä koitan “armahtaa” kattiparkaa ja laittaa sen pihalle tai suljen kylppäriin, mutta eihän toinen määräänsä kauempaa viihdy saunan lauteillakaan.

IMG_6745

Minä en ole mikään intohimoinen eläinsuojeluaktivisti tai muukaan vastaava, mutta hämmästelen minäkin moista! Ja kohdistuneeko se vain puolustuskyvyttömiin eläimiin? Tokkopa kukaan äiti antaa lapsensa tunkeutua vieraan saksanpaimenkoiran ruokarauhaa häiritsemään? Puhumattakaan, että antaisi kiskoa hevosta hännästä!

IMG_6736

Ja kuvissahan Kssa osoittaa hurjan puolensa riepomalla rakasta SillikalaSiiliään.

torstai 14. helmikuuta 2013

Viikonlopun alevinkit

Hitsiläinen, myöhästyin aamulla pikkaisen, enkä ehtinyt tilaamaan itselleni Sobean ihania Yoga pantseja.

Campadressa* siis huippuhyviä Sobea alennuksia! Vaatii rekisteröitymisen, että pääsee shoppailemaan, mutta esim alla näkyvät ihanuudet 12€. Mun harmiksi sekä legginseistä, että noista lasten pantseista puuttui meidän koot 86/92 ja 110/116, vierestä olisi löytynyt kyllä molempiin suuntiin.

200_15_1360823143200_61_1360828531200_67_1360829125200_75_1360832780

Sunnuntaina siellä alkaa Po.P kampanja, sitä ajattelin itsekin kyttäillä, tosin niin varmaan aika moni muukin!

Meidän eka Ticket!

Postaushiljaisuuden katkaisemiseksi jo toinen postaus päivälle. Mitään ihmeempää kiirettä ei ole elämässä ollut, lapsilla vaan on sen verran tuhoisa touhukas jakso meneillään, että aikaa koneella notkumiseen on jäänyt aika vähän.

Jostain syystä en ikinä ole erityisemmin kiinnostunut Ticketin vaatteista, mielikuva on aina ollut niiden kukkakuosien suuntaan ja ne ei vaan iske minuun. Tulee liikaa mieleen Marimekon inhokkiunikko.

Tässä taannoin kuitenkin postailinkin teille törmänneeni kirpparilla “valio-yksilöön”, joka siis muutti meille ensi talven varalle. Jotain vanhaa mallia tämä on, ei hajuakaan miten vanhaa. Kaikista Ticketin reiluus puheista huolimatta tämä kyseinen yksilö kuitenkin vaikuttaisi aika hyvin vastaavan kokoaan. Niinpä nappasin sen käyttöön jo nyt. Kasvunvaraa on, joten ehkä se menee ensi talvenakin, mutta jos ei, niin onpahan tullut käytettyä.

Helmi2

Ja nyt on pakko myöntää, että ihastuin! ainakin tällä lyhyellä jaksolla. Helppo pukea, todella lämmin, istuu hyvin ja oikean kokoisena varmasti vielä paremmin, kangas on tosi vahvan oloista (tosin sisältä kuoriutuu usein vähän nihkeä lapsi, joten hengittävyys voisi olla parempi, kirppis haalarissa on vaan paha sanoa onko se materiaalin vai edellisen käyttäjän vika). Parasta on kuitenkin tuo aivan ihana turkoosi väri!

Ehkäpä siis jatkossakin hankitaan Tickettejä, vaikka varmaan jatkossakin mennään aikalailla Reima edellä. (Panikoin muuten vähän Reiman kanssa. Kävin tutustumassa kaupassa Reiman kevään vk-tarjontaan ja ainakin tarjolla olevissa vaihtoehdoissa Tec materiaali oli muuttunut, eikä taatusti parempaan päin! Iik, toivottavasti ei kaikissa malleissa! Suoritan tutkivaa journalismia ja parin viikon päästä postausta aiheesta! Toivottavasti hyviä uutisia…)

Arvontavoittajat!

 

*KRÖHÖHÖM… Uusi yritys, virallisen valvojan tarkastettua tulokset.

Arvoin siis ensin helistimet, sitten DVD: n ja innokkuuksissani laitoin ensin helistimen tavoittelijatkin mukaan dvd-arvontaan…*

Julkaistaanpas nyt ystävänpäivän kunnniaksi ne arvonta voittajatkin.

Kiitokset osallitstujille!

Osallistuja määrät oli… no oli ne :) 3 arpaa tavoitteli helistintä ja 12 dvd:tä.

Arvonta suoritettiin oikein perinteisin menoin, nostamalla lappu piposta. Nostetuksi tuli seuraavat lappuset:

IMG_6753IMG_6755[1]

Siilille lähtee siis dvd ja mursu helistin anonyymille Ronsq. Laittaisitteko sähköpostitse yhteystietojanne niin teemme taas reippaan ja riemastuttavan retken postilaatikolle!

Onnittelut voittajille ja Hyvää ystävänpäivää kaikille lukijoille!

IMG_6610

tiistai 12. helmikuuta 2013

Pikapäivitys

IMG_6421
Hitsiläinen, mulla olis postausjuttuja ihan jonoksi asti, jokunen haaste ja arvontakin suoritettavana, mutta aikaa ei tahdo riittää. Katotaan mitä tänään saan aikaiseksi!
Laskiaisen kunniaksi… Tänään pulkkaillaan!

muoks* Värmaailma päivitetty vuodenaikaan sopivaksi!

maanantai 11. helmikuuta 2013

Kortti ystävälle.

Ystävänpäivä kolkuttelee ovella ja posti muistuttaa, että kortit on postitettava viimeistään 12.2 mennessä! (12.2 asti myös smartpost paketit tarjoushintaan 4 € jos haluaa lähettää ystävälle jotain isompaa)
Mekin postitettiin…
IMG_6618
Riehakas muumi kortti lähti lasten serkulle.
IMG_6624
Tallustellen lähdettiin korttia viemään posteljoonin kannettavaksi.
IMG_6631
Aamu “vauhditti” menoa…
IMG_6633IMG_6634
Sinne meni!
IMG_6635
Ja takaisin kotiin päin!
Ja koska kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa… Niin eihän teistä kukaan oikeasti erehdy luulemaan, että se oli noin seesteistä?
Oikeasti käytimme tuohon n. kilometrin edestakaiseen matkaan 1,5 tuntia, josta 2/3 osan takaisinpäin matkaan. Tehokkain houkutin oli tienposkeen 20 metrin välein oksalla piirretyt “kartat”, joissa kannustettiin hieroglyfein mm. pyörimään 2 kertaa ympäri ja jatkamaan sen jälkeen 3 puunväliä suoraan eteenpäin. Huhhuh.

torstai 7. helmikuuta 2013

Reimalla hurja loppuale!

 

Reima ottaa loppukirin ensiviikolla loppuviin alennusmyynteihin! Aika huippuja ale löytöjä pääsee halutessaan verkkokaupassa tekemään.

Tässä parhaat palat:

17,70pimg_57427_product

Pikkulasten softshell haalari 17,70€ kokoja oli hyvin 62-86 välillä.

 

29,70pimg_57373_product

Tyttöjen ReimaTec vk-haalari 29,70 € ja tästä oli kokoja 74-92 Arvatkaa ottiko päähän, että poikien malli ei ollut ollenkaan samassa hintaluokassa. Vaikka ei sekään ihan pahassa hinnassa ollut.

10,76

Kumpparit 10,76 € kokoja runsaasti.

Meille lähti nuo kumpparit. Aamu tarvii syksyllä kahdet, ettei jouduta retuuttaa hoitopaikan ja kodin välillä niitä ees taas. Lisäksi ostin jalkalenkkejä 3,50€/pari. Tehtiin naapurin äiskän kanssa kimppatilaus niin päästiin postikuluittakin :D

Softsheliä mietin, mutta samainen äippä tiesi jo varoittaa, että ovat tosi pientä mitoitusta, koko 86 ei välttämättä menisi enää syksyllä ja kevääksi meillä ei kyllä ole ylimääräisen haalarin tarvetta. Varmaan on vähän pakko kyttäillä laskisko joku poikien vk-haalari vielä tohon vajaaseen 30 € hintaan…