Mistä on Meirän Maja tehty

Mistä on Meirän Maja tehty?
-Kotiäidistä, Uraputki-isästä, Aamusta ja Onnista ja karvaisesta Kissistä. Niistä on Meirän Maja tehty.

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Noituuksia!

Meillä täällä pohjanmaalla virvotaan lankalauantaina, tai tarkemmin sanottuna täällä trullitetaan.

Trulli on nimitys noidalle ja vanhan ajan uskomuksissa Trullit olivat valloillaan nimenomaan lankalauantaina, jolloin Jumalan suojaavan vaikutuksen uskottiin olevan pienimmillään. Niinpä virpomassa kulkeekin  pikkutrulleja, kuitenkin hyviä sellaisia, noitumassa hyvää onnea taloon. Iltaisin sytytettävien pääsiäisvalkeiden uskottiin karkottavan noitia.

Tänään käytiin Uriksen kanssa tutustumassa aakeeseenlaakeesen uudesta näkökulmasta, kun pääsimme testaamaan lumikenkäilyä. Eo pöllömpää hommaa, minulle mielekkäämpi ulkoilu/kuntoilumuoto kuin esimerkiksi hiihtäminen.

Harmi kyllä kenkäily kelit alkaa tältä vuodelta olla ohi, mutta täytyy ensivuonna olla aiemmin matkassa!

Uusi kansio8

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Päivän päätyö: Sängyn petaus?

Viikko blogihiljaisuutta takana ja jotenkaan aivot ei tunnu raksuttavan blogin suhteen yhtään mitään! Ongelmia aiheuttaa myös se, että kamerastani on akku loppu ja laturi on teillä tietymättömillä.

Päiväpeitto postaus on kuitenkin raksuttanut mielessä jo aikoja sitten, joten nyt sain aikaiseksi tempaistua sen kasaan.

Juttu juontaa minun nuoruuteeni ja viikonloppuna syntymäpäiviään viettäneeseen iäkkääseen paappaani.

Lapsuudessani meitä asui nimittäin samassa talossa 3 sukupolvea, isäni isä, isäni ja äitini ja me lapset. Paapalla oli käytössään omat tilansa, mutta tottahan toki hän otti paljon kantaa myös “nuoren väen” asumiseen.

Säännöllisesti, Paappa könysi talomme yläkertaan, jossa sijaitsivat perheen makuuhuoneet ja teki tupatarkastuksen,

Minulle oma huone merkitsi lähinnä paikkaa jossa nukkua, vaihtaa vaatteet ja säilyttää ne tavarat, jotka eivät kulje mukana. Ei siellä koskaan ollut siistiä, äiti sai suurin piirtein laittaa minut liekaan, jos halusi minun raivaavaan edes lattian näkösälle.

cwln323l

images (10)

Puolustukseksi sanottakoon, että minulla oli niin paljon muuta, tuntui totaaliselta ajanhaaskaukselta siivota huonetta, kun jossain muualla tapahtui parhaillaan paljon jännittävempiä asioita!

On siis ihan turha kuvitella, että olisin aamulla, yleensä liian myöhään herättyäni, vaivautunut petaamaan sänkyni.

Ja siihenkös Paappa sitten takertui, moitteita tuli saavikaupalla ja vaikka vuosikaudet vaikutti siltä, että moitteet kenties kaikuvat kuuroille korville, olen tehnyt sängyn petaamisesta kynnyskysymyksen nyt aikuisemmalla iällä.

Väliin mahtuu hulvattomia opiskeluaikoja, jolloin sänkyä ei tullut pedattua viikkoon, eikä kukaan siitä nokkaansa koputellut, töissä käynnin myötä sängyn petaamisesta tuli iltapäivän asia, aamulla ennen töihin lähtöä ei ole aikaa ylimääräiseen ja nyt kotona ollessani kärvistelen oman tunnon tuskissa, jos sänky vielä puolelta päivin ei ole pedattuna, “mitään ei ole saatu aikaiseksi”. Niinpä meillä nykyään onkin ainakin aikuisten sänky pedattuna, lasten sänky harvoin pysyy koko päivää kuosissa.

Viime syksynä monessa blogissa tuskailtiin samaisen aiheen parissa ja aika moni bloggaaja tekikin tilauksen beditille investoiden näppärään zipit päiväpeittoon. Itse en mokomille “ruumispusseille” lämmennyt, kunnes Bedit tänä vuonna julkaisi Vallilla yhteistyönsä tulokset.

Omaan sänkyyni en vieläkään tuollaista huolisi, mutta lasten sänkyihin kyllä ja nimenomaan kerrossänkyyn, johon meilläkin lienee ajankohtaista kesän/syksyn myötä siirtyä.

raparperin alla kerrossängyssä (768x1024)

pihajengi_multi

Raparperin alla_col 18_Tanja_Orsjoki_2006

Hintaa noilla vaan on ihan hurjan paljon, taitaa jäädä haaveeksi meikäläisen kohdalla!

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Hengissä ollaan!


Hengissä tosiaan ollaan ja paljon saatu aikaiseksi! Ensi viikolla varmastikin taas ahkerammin blogin äärelläkin.
Täällä on kyllästytty lumeen ja talveen, Kissakin on ihan kettuuntunut hangessa kahlaamiseen!
IMG_7269IMG_7271IMG_7272

Tulispa vaan jo kevät ja kukkaset! (älkää kiinnittäkö huomiota narsissin hengettömään olemukseen, se on vain vähän pakastunut….)
IMG_7259

Hauskaa palmusunnuntaita isoille ja pienille virpojille! Meillä trullitellaan vasta viikon kuluttua, kuten perinne pohjanmaalla kuuluu!

maanantai 18. maaliskuuta 2013

pikkupikku paussi

Katoan muutamaksi päiväksi. on vaan niin paljon kaikkea mukavaa tekemistä, että millään ei aika riittäisi koneella notkumiseen.

Ratkaisen asian pikku irtiotolla :)

Palataan, kun olen kyllästynyt ulkoiluun, kahlannut kirjapinon läpi ja löytänyt liikkumisen riemun.

Tuskin menee montaa päivää, kun olen täällä taas.

IMG_7124

Reiman toppavaatteet–50%

Reimalla on meneillään talvirieha, jonka kunniaksi verkkokaupassa talvivaatteet –50%! Postikulut on ilmaiset yli 120 € tilauksiin (näytti ilmaista jo 100 € kohdalla)

Useammastakin paikasta olen lukenut riehan alkavan huomenna, mutta tänään se näytti saapuneen.

Piti jatkaa, että mitään en tilannut… Mutta ei itseasiassa pidä paikkaansa. Oli pakko palata ja tilata Onnille ens talveksi haalari, vähän nimittäin epäilyttää onko alkuperäisissä ostoksissa koko arvio ollut pielessä.

pimg_21799_thumbpimg_22889_product

Vihreä oval meillä tosiaan on kaapissa odottamassa, nyt tarttui mukaan tuo kirjava Temper kokoa suurempana…

 

Nämäkin houkutteli…

pimg_25515_swatchpimg_19584_product

 

pimg_20246_productpimg_24924_product

 

Veikkaan, että nopeat syö hitaat, monta tuotetta näytti olevan saatavilla 1 kpl/koko.

Tulppaaneja talvipäivien iloksi

 

Uris muisti mua viimeviikolla ihanalla tulppanikimpulla! Ihaninpia kukkia on moniväriset tulppaanit!

Palailen pidemmän postauksen kanssa kun kerkeän, mukavaa alkanutta viikkoa kaikille tasapuolisesti!

IMG_7167

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Blåmes syöttötuoli

Säännöllisin väliajoin joku päätyy blogiini hakusanoin blåmes+syöttötuoli+kokemuksia.

Saamanne pitää! Lokakuulla tosiaan pähkäilin syöttötuoli pulman edessä. Marraskuulla se ratkesi, meille tuli Ikean Blåmes.

Ensimmäiset pari kuukautta se nökötti nurkassa koristeena ja odotti Onnin kasvamista. Silloin tällöin joku vieraileva lapsi sitä koeistui.

IMG_4602

Joulukuun lopulla tuoli nostettiin pöydän ääreen ja aloitettiin syöttötuoliharjoitukset, pehmusteeksi ostin PikkuPiian syöttötuolin pehmusteen, jossa oli edes jotenkin miellyttävät värit. (Miksi ne on niin rumia?) Aluksi avuksi tarvittiin vähän pyyherullaa lisätueksi.

Nyt syöttötuoli on ollut päivittäisessä käytössä 2,5 kk ja kyllä meillä on tykätty! Onni istuu siinä pehmusteen kanssa, mutta ilman pehmustetta siihen mahtuu jopa 4 v Aamukin. Tarjotin otettiin käyttöön viime kuussa, en ymmärrä miksi vasta silloin!

Listataanpa plussat:

+ Tukeva, ei keikkaa vaikka vähän pöydästä ponkisikin vauhtia!
+ Irrotettava tarjotin
+ Tilava
+ Kivan näköinen (makuasia tietenkin)
+ Helppo puhdistaa (ei mitään murunkerääjäkoloja)
+ Vyöt omasta takaa, irrotettavat

Ja sitten miinukset:

-Vie ison tilan (Ilman tarjotinta 0,5mx0,5m tarjottimen kanssa enemmän)
- Tarjottimen kiinnityskohdat pilaa kokonaisuuden ilman tarjotinta käytössä.
- Vöiden kiinnitys tuoliin voisi olla parempi.

IMG_7141

IMG_7142

IMG_7143

IMG_7144

Tuolin käyttöiästä en osaa vielä sanoa, koon puolesta sinne mahtuu ja ainakin vaikuttaisi siltä, että haarakappaleen ja etu”kaaren” voisi napata irti (valmistajahan ei tätä sitten suosittele!).

Katsotaan, kun ollaan ehditty siihen ikään, kokeillaanko muokata tätä vai käydäänkö ostamassa samanlainen junnutuoli kuin Aamulla. Mahtaakohan Aamu enää silloin edes käyttää junnutuolia?

IMG_7145

perjantai 15. maaliskuuta 2013

kaloja korvistakin?

Kellä tulee jo pikkukalat korvistakin ulos? Taisi jokainen minun seuraavani bloggaaja äiti ilmoittautua buzzaamaan kyseistä tuotetta!

En kuitenkaan ole mistään blogista saanut kannanottoa itseäni askarruttaneeseen asiaan. Oli siis pakko kokeilla.

Voiko pikkukaloja antaa vauvalle?

Nähdäkseni mikään ei varsinaisesti estä, annostus on sopiva, ainesosaluettelo ok, voisiko kaapin päälle unohtuneet, pölyttyneet d-tipat heittää menemään?

 

ruutu1

ruutu2

ruutu3

ruutu4

 

Ainakin Onni, hampaaton, 8,5kk nielaisi kalan vaivatta. Maku ei ollut mieleinen, mutta puuroon piilotettuna livahti masuun.

Kiitokset Buzzadorille ja Möllerille, meille tämä oli mieluisa kampanja!

Ja buzzadoriksihan voi ryhtyä kuka tahansa, buzzaajat pääsevät testaamaan erilaisia tuotteita, jakamaan näytteitä ystävilleen ja kertomaan kasvotusten ja sosiaalisen median kautta käyttökokemuksistaan. Näytteet ovat joko ilmaisia tai arvokkaampien testilaitteiden kohdalla laitteen voi lunastaa edullisesti itselleen.

pieleen mennyt perjantai

Meidän piti hypätä tänään bussiin ja suunnata kirjastoon, sitten töistä palailevan Uriksen kyydissä takaisin kotiin. Mutta kuinka ollakaan. Herätys tuli klo 5 ja risat, Aamu oksensi. Iso tyttö onneksi osasi ajoissa ilmaista hätänsä ja ehti aamupalalla olleen Uriksen saattelemana vessaan.
Sen koommin ei ole huonoa olo ilmennyt, vaikka aamupalakin syötiin tunti takaperin, toivottavasti päästään kevyellä sairastelulla. Olon parantamiseksi on köllötelty sohvalla ja katsottu leijonakuningasta ja shrekiä.
IMG_9262Haalari,v.sinproduct_thumb (5)product_thumb (3)
product_thumb (2)product_thumb (4)
Kuvat Silverjungle
Sitten vähän ilahduttavempaan aiheeseen.
Olin eilen käymässä Silverjungle kutsuilla.Kokemus oli varsin neitseellinen, kun emännän ja vieraiden lisäksi myös esittelijälle kutsut olivat ensimmäiset laatuaan.
Houkutuksia oli paljonkin, mutta kuten sanottu; tarvetta ei pahemmin ole millekään.
Tilaukseen lähti enimmäkseen sukkahousuja. ja jotain ylläolevista jutuista ;) Näette sitten ensiviikolla, kun palaan aiheeseen.
Vaatteet oli livenä todella ihania, jos laatu vain on niin hyvää, kuin äkkiseltään vaikutti, niin meillä faniudutaan!

torstai 14. maaliskuuta 2013

Kissanruokaa lapsille!

Älkää nyt pyörtykö otsikon perusteella, en sentään ole tehnyt radikaalia muutosta lasteni ruokavalioon, vaikka Onni tuntuu sitä toivovankin.
Sen sijaan Onnin pakkomielle kissanruokaan sai ajatukseni surisemaan potentiaalisen tuotekehitysidean ympärillä.
Mitäpä jos pantaisiin koko konsepti uusiin puihin ja muunnettaisiin lasten valmisateriat kuivaraksuiksi.
10 hyvää syytä vaihtaa piltti  “kissanruokaan”
(huom. väitteet perustuvat kirjoittajan omiin havaintoihin, eivät tieteellisesti tutkittuihin tuloksiin.)
1. Raksut ovat värikkäitä ja ne voidaan muotoilla hauskasti, houkuttelevat lapsen syömään!
images (2)lataus (1)
2. Värikkäiden nappuloiden joukkoon on helppo piilottaa vitamiinilisät ja muut muuten huonosti maistuvat eväät.

3.Pieni raekoko on turvallinen, näihin ei kovin helposti tukehdu.

4. Välipalana näitä voisi nakata nenän eteen tälläisenään, ainakin jos hampaita löytyy. Pureskeluhan on terveellistä, ehkäisee mm. plakin syntyä.
Dental care for cats.ashx
5. Lämpimän ruuan valmistat vain lisäämällä naksujen joukkoon kuumaa vettä ja antamalla turvota muutaman minuutin. Joka ravintolasta löytyy kuumaa vettä, lastenhoitotiloissa on aina vesihana, useimmiten myös mikro, jossa veden voi lämmittä. Ja voihan soseen hätätilassa tehdä kylmäänkin veteen.

6. Koska nappulat säilyvät avatussa pakkauksessa, kuivassa ja viileässä aika pitkän aikaa,(lastenruokatehtailijat lupaisivat varmaan kuukauden), voitaisiin ne pakata esim. 1 kg pusseihin, josta saataisiin monta kiloa valmista sosetta. Hyvästi pienet lasiset purkit!

7. Matkoille voisi ottaa mukaan pieniä annospakkauksia, ekologinen äiti pakkaa isosta paketista ottamansa murot tupperwaren käteviin kannellisiin lautasiin ja kantaa näin astiat ja ruuan samassa tilassa. Hyvästi pienet (tilaa vievät) lasipurkit!
images (4)
8. Iän mukaiset ominaisuudet, ryömiväiselle tutkimusmatkaajalle antihairball raksuja, isomalle voi pilkkoa tuoreet vihannekset sekaan.
lataus (2)nature
9. Sisustuselementti, näillehän voi sitten hankkia taas yhden peltisen/lasisen/muovisen säilytyspurkin, joka kivasti mätsää keittiön muiden sisustuselementtien kanssa.
images (5)lataus (3)lataus (4)
10. Kids choice, meillä on elävä todiste siitä, että lapsi valitsee mielummin kuivaraksut kuin aurinkoisen.
IMG_6729
Nyt mä enää pohdin tuleeko tämä idea myydä lastenruoka- vai kissanruokavalmistajalle?!
Laittakaas nyt suurin joukoin viestiä Piltille ja vaatikaa käytännöllisempää lastenruokaa! :D

Nökötysnurkka

Tämä aamu on lähtenyt ihan uskomattoman tahmaisesti käyntiin. Molemmat lapset valvottivat yöllä ja huonot unet näkyy kyllä omassa vireystasossa. Onni oli aivan uskomattoman äkäinen koko alkuyön ja petasinkin lopulta meille pedin olkkarin sohvalla, että muut saivat vähän paremmin nukuttua

Varmaan sadannen kerran kysyn, että jokohan ne nyt olis ne hampaat?

Onni 8,5 kk ei tosiaan omista yhtäkään hammasta, eikä myöskään osaa vielä istua kovin tukevasti. Tosin päivä päivältä paremmin.

Niinpä onkin hyvä, että meillä on eteisessä justiin sopiva nurkka, johon valmiiksi puetun Onnin voi tuupata, kun itse laittaa kenkiä jalkaan ja etsii paniikissa avaimia, puhelinta,lompakkoa, silmälaseja tai jotain muuta yhtä herkästi hukkuvaa.

IMG_7128

Meillä on runsaan kuukauden ajan käytetty melkein pelkästään tiksun haalaria, niinpä olikin mukava vaihteeksi kaivaa tuo Reiman koiruushaalari käyttöön, vielä kun löysin kaappeja kaivaessani Aamulle tekemäni velourpipon, joka kivasti piristää kokonaisuutta.

Ja ensimmäisiä sovituskuvia Nextin paketistakin löytyy. Onnilla on tänään päällä lappikset, jotka lahkeet kääräistynä on just soppelit 70 cm pitkälle pätkälle (haalareiden koko siis 12-18 months). Tosissaan ovat siis pientä mitoitusta. Vinkkinä kuitenkin, että Aamulle tilatut 110 (4-5y) kokoiset vastasivat jo paremmin kokoaan.

IMG_7133

IMG_7134

Ja loppuun on vielä pakko laittaa arvontavinkkiäkin, Kati, blogissa ei-ihan-vielä, arpoo lahjakortteja Miniq-lastenvaatekauppaan. Lahjakorttihan olis oiva lupa kehittää tarve jollekkin, vaikkapa kerhotossuille?

735056_438885516186828_1637280897_n

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Tarpeen puutteen tekemä tyhjiö.

Koko alkuvuoden olen metsästellyt jotain, vaikkapa seuraavan talven varahaalaria, välikausivaatteita, –asusteita, kesäisiä vaatteita, värikkäitä vaatteita jnejne…
Nyt ollaan siinä pisteessä, että kaikki tarvittava on löytynyt. Oikeasti, yhtään mitään tarvittavaa ei tule mieleen. Mieliteot on tietenkin asia erikseen.
Iskee aivan ahdistus, kun ei tarvi kytätä nettikauppojen alekoodeja, fb-kirppiksiä ja keksiä huuto.netiin hakusanoja. On ihan tyhjä olo, tuntuu että bloggaritkin on hiljentyneet, tai sitten ehdin vaan vaihteeksi lukea postauksia sen sijaan, että käytän kaiken liikenevän nettiaikani tarvehankintoihin.
IMG_7098
Onnikaisen lempipuuhiin lukeutuu nykyään puulaatikkoon sukeltelu ja edelleen se kissanruokien levittely. Äiskän oli pakko luovuttaa ja siirtää kissan kupit väliaikaisesti kylppäriin. Onko nuo pienet pojat jotenkin luupäisempiä kuin pienet tytöt?