Mistä on Meirän Maja tehty

Mistä on Meirän Maja tehty?
-Kotiäidistä, Uraputki-isästä, Aamusta ja Onnista ja karvaisesta Kissistä. Niistä on Meirän Maja tehty.

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Harrastuksena ponit

Olette ehkä huomanneet, tai ehkäpä teidän on ollut vaikea olla huomaamatta, että meillä harrastetaan poneja.

Oma hevosharrastukseni lähti toden teolla käyntiin 1996, ollessani 10-vuotias. Ja se oli menoa sitten!

Viimeisimpinä vuosina, lasten myötä etenkin, on oma harrastaminen jäänyt melko vähälle. Onnekseni Aamu on kuitenkin innostunut poneista ja sitä myötä olen taas itsekin päässyt tiiviimpään kosketukseen hevosten kanssa.

Meillä ei ole omaa ponia (eikä Äiskällä hevosta), tai ei ainakaan kokonaan. Olemme osaomistamassa blogissakin näytillä ollutta ihanaa ponia, osuutemme taitaa olla luokkaa 2/40, mutta väliäkö sillä.

IMG_7506

Sen sijaan helmikuussa 2006, minulla oli ilo olla läsnä, kun Seinäjoella avattiin poniravikoulu, ensimmäinen laatuaan, eli raviradan yhteydessä ympäri vuoden toimiva talli, jossa asustaa tälläkin hetkellä 11 ponia.

IMG_7586[1]

Viimeiset 7 vuotta olen ollut enemmän tai vähemmän toiminnassa mukana, milloin osallistuen ponien hoitoon, yleisötapahtumiin, kurssien ja kerhojen ohjaamiseen tai nyt vihdoin pienen harrastajan äidin roolissa.

IMG_7490

IMG_7550

Poniravikoulut, joita Suomessa toimii tällä hetkellä 5 (kouvola, lohja, pietarsaari, seinäjoki, tampere), tarjoavat lapsille loistavan ympäristön tutustua hevosmaailmaan turvallisesti, aikuisten ohjaamana ja juuri sopivan kokoisten ponien kautta.

IMG_7532

Poniravikoulut toimivat Suomen Hippos ry:n alaisina ja Hippoksen sivuilla poniravikouluja kuvaillaan näin:

Poniravikoulu on ratsastuskoulun tapaan toimiva turvallinen paikka ohjattuun toimintaan ponien ja hevosten kanssa. Poniravikoulussa perehdytään ajamisen lisäksi ponien hoitoon, ruokintaan ja muihin tärkeisiin aiheisiin. Kursseja järjestetään eritasoisille harrastajille poninhoidon alkeista kilpailuihin ja valmentamiseen keskittyviin kursseihin saakka.

Suomen Hippos ry:n alaiset poniravikoulut tarjoavat laadukasta ja turvallista toimintaa. Poniravikoulu voi toimia raviradan alaisuudessa tai yksityisenä kouluna. Suomen Hippos panostaa tulevina vuosina poniravikouluihin ja niiden kehittämiseen, ja tavoitteena on tarjota mahdollisuus raviurheilun aloittamiseen helposti, ohjatusti ja turvallisesti.

Suosittelen lämmöllä tutustumista lähimpään poniravikouluusi!

EP1-leiri9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti