Mistä on Meirän Maja tehty

Mistä on Meirän Maja tehty?
-Kotiäidistä, Uraputki-isästä, Aamusta ja Onnista ja karvaisesta Kissistä. Niistä on Meirän Maja tehty.

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Kaloja seinissä ja muuta mukavaa…

Anteeksi! Mä olen hylännyt blogini ihan täysin!?! Tai en sentään, viikkoon on vain mahtunut paljon tekemistä. Äiskä on kreisibailannut (blogi-sana, joka ei millään muotoa istu mun sanavarastoon, kaamea, ruma sana!), on vietetty aikaa perheen kesken, maalattu ja sisustettu leikkimökkiä, merkattu vaatteita, tutustuttu hoitoon ja ties mitä vielä!

Eilen, ihan extempore, poikettiin kirjastossa. Ei mitään ihmeellistä, me poiketaan siellä aika usein, oikeastaan se on mun lemppari “poikkeamispaikka” meidän kaupungissa. Niin mieluinen, että koska mulla oli kamera laukussa, päätin esitellä sitä taas hieman teillekin.

IMG_9692

Meidän kirjaston yleisilme on avara, trendikäs, rento. Jos ymmärtäisin arkkitehtuurista jotain, kertoisin miten hyvin tämä uusi kirjastomme istuu Alvar Aallon suunnittelemien rakennusten kupeeseen, noudattelee jollain tapaa samaa tyyliä. Vaan en pahemmin ymmärrä!

Astu siis sisään keskeltä lasista seinää, istuta lapset ovenvierestä löytyviin rattaisiin tai anna tallustella ihmettelemässä!

Heti vasemmalla puolellasi on lehtienlukusali ja kahvio, oikealla puolella on vaihtuvia näyttelyitä ja kokoustilaja/juhlasali. Suoraan edestä löytyy varsinainen kirjasto alue.

ps. Vessat löytyvät aulasta ja lastenhoitohuone/vessa lastenosastolta.

IMG_9671

Meidän kirjastoon voi lähteä yksin, istuskelemaan kauniiseen maisemaan ja lukemaan kirjoja, tai kenties aulan lehtienlukutilaan selaamaan tuoreet lehdet ja hörppäämään samalla kupin kuumaa kahvia.

IMG_9669

Mutta meidän kirjastoon voi tulla myös lasten kanssa, tai vaikka mammatreffeille, kuten mekin usein tehdään. Lastenosastolla nimittäin riittää ihmeteltävää!

IMG_9666IMG_9667

Siellä voi istuutua “lukulaatikkoon” lueskelemaan, pelaamaan lautapelejä ja ihmettelemään seinissä juoksevia hiiriä tai siihen sukeltavia kaloja! On ruusutarhaa, lentäviä lokkeja, katossa käveleviä huopikkaita ja paljon muuta kummaa!

Ja hillitysti siellä voi myös vähän riehaantua, ihan vähän vain, perinteistä kirjasto käytöstä kunnioittaen kuitenkin!

IMG_9677IMG_9681

IMG_9685IMG_9687

blogiiin16

Ja koska kaikesta leikkimisestä tulee kova nälkä, on syytä piipahtaa kirjaston kahvioon keittolounaalle, lasten annos maksaa 4,5 €, aikuisten 6 € tarjolla on 2 keittovaihtoehtoa. Lisäksi valikoimista löytyy salaattilounas, ja suolaista ja makeaa leivonnaista.

IMG_9682

Nuorisolla on mukavat olot heilläkin, nuorten osastolle johtaa leppoisat lukurappuset.

IMG_9690

Nuorten osastolla lukulaatikot on vaihdettu ihanilla onkolailla, joissa voi lötkötellä kirjojen ja parhaan kaverin kanssa, ja löytyypä nuorten osastolta myös pelihuone, jossa voi fatboylla lötkötellen ottaa mittaa pleikkarinpeluussa.

IMG_9691

Lähtiessä tietenkin lainataan kirjat ihan itsenäisesti, lastenosastolla lasten korkuisesta lainausautomaatista… Ja jos kaikki aika meni leikkiessä, voi lainausautomaatin vierästä napata lainaan tuollaisen kirjakassin, johon kirjastotäti on valikoinut teemoittain mukavaa luettavaa ja katseltavaa.

IMG_9689

Ainakin nyt kesäaikaan törmäsimme kirjastossa lukuisiin turisteihin, moni lapsiperhe oli lähtenyt maakunnasta tutustumaan. Tulkaa vaan muutkin, mutta muistakaa käyttäytyä nätisti, me tykätään tuosta paikasta niin paljon, että halutaan sen pysyvän kunnossa ja yhtä leppoisena paikkana jatkossakin. <3

 

Minkälaisessa kirjastossa te käytte?

1 kommentti:

  1. Tosi hieno kirjasto. Me käydään pienissä sivukirjastoissa, mutta ahkerasti.

    VastaaPoista