Mistä on Meirän Maja tehty

Mistä on Meirän Maja tehty?
-Kotiäidistä, Uraputki-isästä, Aamusta ja Onnista ja karvaisesta Kissistä. Niistä on Meirän Maja tehty.

torstai 4. heinäkuuta 2013

Lapsiperheen lomakohteita: Ähtärin eläinpuisto

Viime viikolla vierailimme pikkusiskoni suosiollisella kyydityksellä (kiitos vain!) Ähtärin eläinpuistossa.

Aamu on siellä kummitädin kanssa vieraillut jo parina edellisenäkin kesänä, mutta minulle käynti oli ensimmäinen varmasti yli 15 vuoteen. Rehellisesti sanottuna en yhtään kykene muistamaan minkä ikäinen olen edellisellä vierailulla ollut, mutta MiniSuomi oli silloin vielä olemassa :D

Sisäänpääsy on 15 €/hlö ja alle 3-vuotiaat ilmaiseksi ja kannattaa muuten huomioida, että vaikka lipunmyynti on auki 10-18, saa puistossa oleilla vielä lipunmyynnin sulkeuduttuakin, hyvin ehtii siis iltasellakin, kunhan on ennen kuutta paikalla, mikäs sen hauskempaa, kuin iltapala eläinpuistossa?

IMG_9187

Näillä mentiin, Onni matkusteli matkarattaissa, joiksi tällä kertaa valikoitui, nuo perus Carenat jämäkämpien pyöriensä ansiosta, ja taitaa olla, ettei meidän Gracot olisi pikkusiskon auton takapaksiin sopineetkaan. Sisko sai kyseenalaisen kunnian kiskoa eväitä ja Aamua noissa eläinpuiston kärryissä, jotka on toisaalta varsin kätevät, mutta toki aika raskaat.

Ja emme suinkaan päätyneet poliisien kanssa tekemisiin, eläinpuistossa on vain mahdollisuus tutustua erilaisiin poliisin kulkupeleihin.

IMG_9186

IMG_9197IMG_9191

Ensimmäisenä vastassa on kotieläinpiha ja hieman perinteisemmät eläimet!

Varsinaisen reitin pituus on 3 kilometriä ja vaikka maasto onkin vaihtelevaa, oli siellä helppo liikkua matkarattaidenkin kanssa. Lipunmyynnissä jaetaan alueen karttaa, josta on helppo tarkistaa missä on seuraava levähdyspiste tai wc, reitin varrella voi syödä eväitä ja valmistaa ruokaa joko laavulla nuotiolla tai kaasugrillillä järvenrantamaisemissa. Miinuksena eväiden ympärillä parveilevat lokit!

Lisäksi puolivälin paikkeilla on kahvio, josta saa suolaista ja makeaa syötävää ja matkamuistoja. Matkamuistoista kuitenkin on parempi valikoima puiston ulkopuolella olevassa myymälässä.

IMG_9212IMG_9218IMG_9227IMG_9231IMG_9232IMG_9253IMG_9268IMG_9284IMG_9305IMG_9338

IMG_9271

Lienee sanomattakin selvää, että on täysin sattumasta ja päivästä kiinni näkyykö eläimiä vai ei. Meillä oli onni matkassa ja ihan muutamaa eläintä lukuunottamatta näimme kaikki, vaikka lämpimässä säässä lähinnä laiskana makoilivatkin. Parhaat ajat on mennä ruokinta-aikaan tai vähän ennen, jolloin eläimet virkeinä evästään odottavat ja veikkaisimpa, että monet eläimistä virkistyvät illan tullen?!? Ruokinta-ajat näkyvät kartasta ja eläinpuiston kotisivuilta.

IMG_9341

Suosittelen lämpimästi! Ähtäri on muutenkin mainio lomailukohde, aivan eläinpuiston lähellä on kylpylähotelli Mesikämmen, liikuntareitistöt ovat mahtavat ja luonto todella kaunista, majoitus paikkana voin omalla kokemuksella suositella myös Mikon Majoja, jotka tarjoavat myös ratsastuspalveluita kiinnostuneille, heidän kauniissa maisemissaan olemme viettäneet yhdet mukavat polttarit! Ja aivan läheltä löytyy myös Tuuri ja se Suomen suurin kyläkauppa, Veljekset Keskinen…

8 kommenttia:

 1. Kivan oloinen kohde! Meiltä katsottuna vaan niin kaukana. :/ Olen kyllä lapsena tuolla ollut ja MiniSuomessa myös! Olin ehkä sellainen ekaluokkalainen tuolloin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva, kannattaa jopa lähteä kauempaakin ;)

   Poista
 2. Mä olin ihan järkyttynyt tajutessani pari vuotta sitten, ettei minisuomea ole enää! Ja hassua oli, että kun vieraili Ähtärin eläinpuistossa ekaa kertaa 15 vuoteen, oli kaikki hyvällä lailla ihan samanlaista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, mun piti itse asiassa matkalla vielä varmistaa, että onko tosiaan niin, että sitä ei ole :D

   Poista
 3. Mini-Suomi <3 ja se pienoisrautatie ja "3D-elokuvat". Pääsylippuna oli sellainen pahvikortti, mitä rei'itettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä se mini-suomen idea oli tosi hauska, harmi että sitä ei enää ole!

   Poista
 4. Mini-Suomi rakennettava uudelleen siihen samaan kohtaan samoilla rakennuksilla ja jutuilla ja voisi lisätä uusia juttujakin sinne esimerkiksi enemmän huvilaitteita yms kivaa. Tuo lisäisi vielä enemmän matkailua Ähtäriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sen golf-kentän laajennusosan voisi siirtää muualle.

   Poista