Mistä on Meirän Maja tehty

Mistä on Meirän Maja tehty?
-Kotiäidistä, Uraputki-isästä, Aamusta ja Onnista ja karvaisesta Kissistä. Niistä on Meirän Maja tehty.

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Lapsiperheen lomakohteita: Wasalandia

Vietimme juhannusaattoa perheen kesken Wasalandiassa. Vaasan vaskiluodossa sijaitseva pieni huvipuisto on ihan täydellinen pienille lapsille. Laitteita on 20-30 riippuen vähän laskutavasta ja niistä tasan 4(+kummitustalo) oli sellaisia joihin Aamu ei päässyt.

Lähes kaikkiin laitteisiin siis pääsee alle 100 cm tai vähintäänkin vanhempien kanssa. Tukkijoki, iso viikinkilaiva, vuoristorata ja “törmäilyautot” jäivät testaamatta. Kummitustaloon ikäraja on 10 vuotta ja ihan syystä, se aiheutti ihan kivasti harmaahkoja hiuksia tälläiselle kalkkeutuneelle Äiskällekin.

Olimme paikalla juhannusaattona 11 jälkeen ja jonottelimme sisäänpääsyä kolmisen varttia, kuulostaa paljolta, mutta siihen se jonottelu sitten jäikin. Laitteisiin ei nimittäin tarvinnut jonotella yhtään.
Alue on kohtuu pienehkö, joten Aamukin jaksoi hyvin kävellä koko päivän paikasta toiseen ja koska monissa laitteissa piti pyörähtää 2-3 kertaa kului aikakin kuin siivillä, pois taisimme lähteä vähän ennen 4, mikä oli puiston sulkemisajankohta juhannusaattona

Huvipuistossa on kahvila, ravintola ja matkamuistomyymälä. Tällä kertaa emme kuitenkaan syöneet huvipuistossa, kuin omia eväitä. Ruokailemassa käytiin ennen huvipuistoon menoa lapsiperhetyyliin uskollisesti Abc:llä!

Nettisivuiltakaan ei valitettavasti löytynyt ruokapaikoista mitään tietoa, mutta edellisvuonna muistelisin Aamun syöneen jonkun lihapullat ja muusi aterian ja meidän aikuisten napostelleen jotain makkaraperunoita yms. perus huvipuisto ruokaa.

Vessoja löytyi hyvin, eikä niihinkään tarvinnut jonotella. Joka paikkaan pääsi hyvin matkaraittailla ja laitteiden vieressä oli mukavasti penkkejä, joilla vanhemmat sai hetken hengähtää jälkikasvun viihtyessä laitteissa.
Huvipuistoon on mielestäni ihan kohtuullinen pääsymaksu, 16 €/hlö ja alle 3-vuotiaat ilmaiseksi. Vinkkinä mainittakoon, että ainakin plussakortilla lippujen hinnasta tippui joitain euroja.

Parhaimmillaan huvipuisto on varmaan perheille, joissa lapset ovat alle kouluikäisiä tai korkeintaan ihan alimmilla luokilla koulussa. Itse ainakin muistelisin kaivanneeni jo hieman enemmän jännitystä kouluikäisenä.

Perinteisten huvipuistolaitteiden lisäksi alueelta löytyy kiipeilytelineitä, jättitrampoliineja, pomppulinnoja, liukumäkiä yms. Touhulasta löytyy pöytäfutista, disneyleffoja, vanhoja peliautomaatteja yms.

Trampoliineille olisin kaivannut huvipuiston puolesta yhtä valvojaa, pomppupaikat oli rajattu alle ja yli 120 cm pitkien paikkoihin ja valitettavasti noita isompia lapsia eksyi aika paljon sinne pienten puolelle. Terkkuja myös näiden lasten vanhemmille, joilla ilmeisesti on sisälukutaidossa vikaa, ne rajat on ihan niiden pienten lasten turvallisuuden vuoksi siellä!

Jos lomamatka suuntautuu Vaasan suuntaan niin sieltähän löytyy myös vesipuisto tropiclandia, kulttuurikeskus Stundars ja suomen pisin silta, Raippaluodon silta. (Ja kenenkään paikallisen ei kannata tulla viilaamaan kuntarajoista, aivan sama mulle!)

Leikkipaikkoja löytyi...
 IMG_9068IMG_9094IMG_9120IMG_9046
Laitteista löytyi easympää junaa ja karusellia ihan pienille.
IMG_9011IMG_9134
Kahvikupeissa oli selkeästi me&i kokoontumisajot meneillään!
IMG_9072IMG_9071IMG_9074
IMG_9179IMG_9053IMG_9039
Laivoista pitävälle löytyy monenlaista kulkupeliä!
IMG_9084IMG_9016
Ja oli meillä Onnikin mukana, vaikkei kovin moneen laitteeseen vielä mukaan otettukaan!
IMG_9082

1 kommentti:

  1. Vaikuttipas kivalta tämä teidän wasalandia reissu :) Pitääpä käydä aatunkin kanssa pyörähtämässä, eihän tuohon huvipuistoon ole kuin reippaat 7km :D Olen käynyt viimeksi ko. huvipuistossa 12-vuotiaana :)

    VastaaPoista