Mistä on Meirän Maja tehty

Mistä on Meirän Maja tehty?
-Kotiäidistä, Uraputki-isästä, Aamusta ja Onnista ja karvaisesta Kissistä. Niistä on Meirän Maja tehty.

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Lapsiperheen lomakohteita: Sokos hotel Caribia, Muumimaailma ja TallinkSilja -Baltic Princess

Tehtiin viime viikolla kunnollinen Turun visiitti, joka alkoi tutustumisella Turun Caribiaan.

Ennakko asenne paikkaan oli hyvä, saatiin meinaan ihan huippuhyvää asiakaspalvelua jo varausvaiheessa ja täytyy sanoa, että sama meno jatkui koko vierailun ajan. Hienoa, tänne tullaan uudestaankin!

Lapsille oli kivasti leikkipaikkoja, pelejä ja merivesi akvaario ihmeteltäväksi. Allas-alueella viihtyi koko perhe. Lasten altaassa oli leluja, roiskivia patsaita, liukumäki ja riittävästi tilaa. Suihkusta löytyi bumboja, altaissa oli sopivan lämmin vesi ja aikuiseenkin makuun löytyi liukumäkiä. Lisäksi saatiin ottaa altaille Onnille puhallettava vene, semmoinen about 50 cm pitkä lasten vene, jossa 1-v viihtyi mainiosti, eikä tarvinnut koko aikaa istuskella lasten altaassa tai kannatella toista sylissä.

Hotellista löytyi italialaistyyppinen ravintola Papa Angelo, Kotipizza ja Hesburger. Nälkää ei siis tarvinnut nähdä.

Hotellihuoneet oli jo hieman nuhjuiset, mutta menettelevät. Meillä huoneen hintaan sisältyi lisävuode Aamulle ja matkasänky Onnille ja onnistuttiin nukkumaan oikein hyvin.

Aamupalasta lähtee tsiljoonamiljoona ruusua turun suuntaan, oli meinaan juhlava! Nams… Ja saattaa olla, että piipahdin myös lasten aamupala pöydässä suklaaputouksen äärellä… Siis saattaa…

IMG_9437IMG_9446

Aamu testailee hotellisängyn jousitusta ja Onni löysi oman sopen huoneen kenkähyllystä.

Kahtena päivänä polskittiin Caribian lämpimissä vesissä ja suunnattiin sitten virkistyneenä kohti Muumimaailmaa. Ensimmäinen kerta meistä jokaiselle.

IMG_9453

Olisipa tosi kiva hehkuttaa paikkaa, mutta en hehkuta. Aamu viihtyi ja vakuutti tahtovansa pian uudestaan, muttamutta…

Reitit olivat esteettömiä, mutta rattaiden kanssa itse kohteisiin pääsy oli aikasta mahdotonta tai vähintäänkin hankalaa. Melkoinen tungos ei tietenkään helpottanut asiaa. Useimmat näyttivät ratkaisevan ongelman jättämällä vaunut parkkiin. Meillä niissä nukkui/istuskeli yks pikkukaveri, jota ei viitsinyt yksikseen jättää.

Ylättävintä oli se, että mm. ravintolojen ja kaupan ovilla oli vaunu kielto!

IMG_9536

Lykättiin kuitenkin rattaat ravintolan terassille ja nautittiin Muumimamman maittavasta kotiruuasta ja maittavaa se tosiaan olikin! Kehtaanko edes tunnustaa, että alla oleva rahtarin annos on minun!?

IMG_9538

Pisteet siitä, että tarjottimet ja kertsimukit oli muumikuoseissa <3

IMG_9483IMG_9517

Aamun suosikki paikka taisi olla muumilaiva merenhuiske, jossa oli hurjan pelottava putkiliukumäki!

IMG_9532IMG_9527

Haisulia ja mörköä pelättiin vain vähäsen, mutta Noita oli ehdottomasti kaikista kammottavin juttu! Enpä muista milloin olisin nähnyt Aamun yhtä kauhuissaan, onneksi ei mennyt yöuniin <3

IMG_9531

Rattaiden kanssa reissaavan kannattaa varmistaa, että jarrut toimii. On meinaan mäkistä maastoa.

Ehkäpä paikka olisi kivempi vähemmän ruuhkaiseen ajankohtaan. Kuulemma ennen juhannusta väkeä on vain nimeksi. Onnin kaltaisille taaperoille olisi saanut olla joku levähdyspaikka, jossa pienikin pääsee jaloittelemaan ja touhuamaan ja vessoja olisi saanut olla alueella laajemmin, sikäli paljon paikalla juoksenteli paljaspyllyistä pikkuväkeä :D Onneksi me säästyttiin pissavahingoilta tällä kertaa!

Muumimaailmasta suunnattiin Turun satamaan ja Baltic Princessin iltalähdölle. Tällä kertaa hinattiin oma matkasänky hyttiin ja yllätyttiin miten hyvin mahduttiin 9 neliön hyttiin matkasänkyinemme ja –rattainemme, puhumattakaan siitä matkatavaramäärästä!

Haettiin vähän iltapalaa taxfreestä ja Aamu ja Uris jäivät hieman tutustumaan laivaan, kun me Onnin kanssa suunnattiin jo yöpuulle.

IMG_9542

Paluumatkalla otettiin ilo irti laivan tarjonnasta. Paljon oli nähtävää ja koettavaa ja olipa itsellekin jännittävää kokea laiva risteily vanhemman näkökulmasta, hassusti tuli flashbackeja omasta lapsuudesta, on se jännä miten vähän maailma muuttuu kun on kyse lapsiperheen risteilystä.

IMG_9550

Lasten diskossa pantiin jalalla koreasti!

 

IMG_9552IMG_9567IMG_9573

Myy ja Muumipeikko viihdyttivät useaan otteeseen ja jakoivat lapsille muumiaiheisia yllätyspaketteja. Lisäksi ohjelmassa oli perhesuunnistusta, diskoa, jumppailua, kasvomaalausta ja varmasti jotain mitä en muista mainita!

 

IMG_9580IMG_9556

Onni jo kyllästyksissään söi varpaita, muttaa onneksi laivasta löytyi pienelle matkustajallekin sopivaa leikkitilaa!

Syötiin buffassa sekä aamiainen, että päivällinen ja onnistuttiin siinä ihan menestyksekkäästi, vaikka etukäteen jännitikin. Caribian herkkuaamiaisen jälkeen laivan meriaamiainen vaan oli ihan köyhä. Vaan vatsa täyttyi silti.

Turun suuntaan lähdetään ihan varmasti jatkossakin, Caribiaan tahdotaan uudestaan, Väskin seikkailusaari voisi olla hieman isompien lasten kanssa mukava paikka, samoin Jukupark, Turun linna kiinostaisi äiskää, Koiramäen kaupunkikierros olisi hauska myös ja tietenkin yleensä kaupunkiin tutustuminen. Turun suunnalla tuntuukin olevan paljon kaikenlaista kivaa perheille.

 

Tällä viikolla vuorossa on lomailua Tampereen ja Pälkäneen suunnalla, Mietteeni mun-blogista löytyi hyviä vinkkejä Pälkäneellä vierailijoille. Katsotaan riittääkö aika käydä tutustumassa, nämä reissut tapaa mennä sukuloidessa. Matkalla vähintäänkin Reima-stop Parkanossa  :D Huomasittehan, että alet oli kiihtyneet jopa –50% vauhtiin!

7 kommenttia:

  1. Meillä on kanssa vapulta ihan mahtavan hyvä ja kiva kokemus Turun Caribiasta. Tykättiin ja tosiaan meidän teinitkin viihtyi tosi hyvin. Ehdottomasti uudestaankin.

    VastaaPoista
  2. Meillä myös aivan superkokemuksia, paras missä lasten kanssa ollaan oltu ja mennään varmasti uudestaan. Se aamupala on tälläselle nirsolle kuin minä niin myös hieno, yleensä löydän hotelleissa yms aamupalalta yks tai kaks syötävää asiaa, tuolla oli paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ymmm, se aamupala oli kyllä... Tuli ihan kuninkaallinen olo. Pelkästään sen takia uudestaan :D

      Poista
  3. Olipas kiva postaus lueskella, me nimittäin ollaan menossa muumimaailmaan ensi viikolla. :) Ruuhkat ei houkuttele, mutta pakko mennä ensi viikolla kun on vielä lomaa... Ja rattaat taidetaan jättää suosiolla kotiin, kun ne ei ole enää ns. pakolliset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rattaat saattaa tosiaan olla enemmän tiellä kuin hyödyksi. Itse Muumimaailmassa oli tasaisin välein puuhasteltavaa ja istumapaikkoja, joten kävellä kyllä jaksoi. Jos Muumiparkkiin jätti auton joutui kävellä bussipysäkiltä Muumien saareen ehkä 500m-1km matkan. (oikeasti, ihan surkea arvioimaan etäisyyksiä!)

      Poista
  4. Hyvä postaus! Paljon hyviä vinkkejä. :)

    VastaaPoista