Mistä on Meirän Maja tehty

Mistä on Meirän Maja tehty?
-Kotiäidistä, Uraputki-isästä, Aamusta ja Onnista ja karvaisesta Kissistä. Niistä on Meirän Maja tehty.

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Lasten kanssa liikkeellä osa 1: Bussilla

Bussimatkustaminen kahden lapsen kanssa ei sinänsä ole mitenkään erikoinen kokemus, monille se on päivittäistä puuhaa. Mutta bussimatkustaminen kahden lapsen kanssa maalaiskaupungissa saattaa joskus kysyä hieman huumoria.

Meillä on käytössä yksi auto, joka tällä hetkellä kuljettaa Uriksen töihin maakuntaan. Vaihtoehtoisista liikkumismuodoista bussi on monesti itselle kevyin, mutta ei suinkaan vaivattomin.

IMG_8416

Onni on jo tottunut bussimatkustaja!

Meiltä on kaupungille matkaa melkolailla tasan 5 km, lähimpään isoon marketiin 3 km, tankotanssistudiolle 6 km ja minun työpaikalleni 13 km.

Bussilla kaupungille on vielä melko helppo mennä. Bussi lähtee kerran tunnissa ja on 20 min kuluttua keskustassa.

3km päässä oleva marketti aiheuttaa jo enemmän haasteita. Yksikään paikallisbussin linjoista ei mene sen ohi. n. 800m päähän kuitenkin pääsee.

IMG_8411

Bussia odotellessa!

Tankotanssiin voisin kivasti hurauttaa bussilla. Menomatka yhdellä bussin vaihdolla kestää 1 h 40 min, kotiintulo on vain hieman haastavaa. Jos tunti loppuu 19.30 niin bussi meni jo 19.25, ja vaikka siihen nipistäisikin niin viimeinen yhteys matkakeskukselta kotiin, lähtee 19.40, samaan aikaan kun tuo bussi vasta saapuu paikalle. (Menomatkaan kulutetun 1h 40 min sijaan voi myös kävellä n. 1h, autolla olet perillä 10 minuutissa.)

Työpaikka liikkuminen onkin huomattavasti helpommin ratkaistu. Työnhakijoita muistutetaan jo työhaastattelussa, että julkista liikennettä ei sitten ole.

IMG_8415

Aamu matkustaa mieluiten bussin korotetussa peräosassa.

Kannattaa lisäksi huomioida, että pitkän malliseen bussiin saa hyvällä tahdolla ja pohjalaisella sisulla ängettyä 3 vaunut tai kun vähän tiivistää niin jopa 5. Iltaisin ja viikonloppuisin reitti ajetaan pikkubussilla, johon mahtuu parhaalla tahdolla 2 vaunut, nekin mielellään pienet. Kannattaa siis varautua rannalla ruikuttamiseen, maksimoida oma mahtuminen odottamalla pysäkillä jo 20 min ennen bussin saapumista ja ainakin henkisesti varautua lapsettomien kanssamatkustajien vihaan, kun vaunurypäs tukkii kulun bussin takaosaan.

Aikatauluja kannattaa lukea huolella, myöhästymisestä seuraa vähintään tunnilla venytetty ostosreissu, tai jalkapeli kyyti kotiin. Reippaasti tassutellen saman matkan kävelee alle tunnissa. (Kannattaa jättää korkkarit kotiin!)

 

Toisin sanoen:

Kävellen olisit jo perillä!

2 kommenttia:

 1. Aika HC:tä tuo maakuntakeskus-busseilu. Nostan hattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se, mutta onpahan jotain jännitystä elämässä. Me ollaan otettu nuo bussireissut enimmäkseen hupina, rennolla aikataululla, joten homma on ollut hauskaa kaikillee.

   Mutta jos tuosta huvista jotain maksaa pitäis, niin taitais jäädä bussiajelut pois kuvioista. Ei noista palveluista viittis maksaa!

   Poista