Mistä on Meirän Maja tehty

Mistä on Meirän Maja tehty?
-Kotiäidistä, Uraputki-isästä, Aamusta ja Onnista ja karvaisesta Kissistä. Niistä on Meirän Maja tehty.

torstai 8. elokuuta 2013

Oppiiko se ikinä?

IMG_9770

Gallupina kysyttäköön, koska teillä on opittu kävelemään?

Onni on 1v 1½kk vanha, eikä osoita juurikaan kiinnostusta seisomiseen tai kävelemiseen. Tukea vasten kyllä, taaperokärryn kanssa kyllä, talutettuna jos sattuu huvittaa. Oppiikohan se ikinä?

Hoidossa menee aina vaan paremmin, töissä menee mainiosti, kotonakin ihan kivasti, väsy vähän on näin oudoksesta, mutta ehkä se tästä asettuu.

11 kommenttia:

 1. Meillä tyttönen uskalsi nousta seisomaan tukea vasten vasta 1-vuotissynttäreiden jälkeen. Talutettuna käveli kyllä jo tuolloinkin mielellään. Itsenäisesti tuo lähti kävelemään Vuoden ja 3 kk ikäisenä... ja ihan tarpeeksi ehdin perässä juosta sittenkin :D Kyllä teilläkin Onni vielä innostuu. Kaikki ajallaan! Nyt voi olla vain muut asiat kiinnostavampia kuin mokoma kävely ;)

  VastaaPoista
 2. Meillä oltiin noin 1v, 4kk kun lähdettiin kävelemään ja se olikin sitten heti menoa ;) "Talutettuna" poika ei koskaan oikein innostunut kävelemään, tukia vasten vain lähinnä harjoitteli.

  VastaaPoista
 3. Oppiihan se! Meidän kuopus oli kävelemään oppiessaan 1v3kk, esikoinen vajaa vuoden. Eikös puolitoistavuotiaaksi ole ihan hyvin aikaa odotella? :)

  VastaaPoista
 4. Ohoh! Mä olin ihan oikeasti kuvitellut, että kaikki lapset oppii kävelemään suunnilleen vuoden iässä! Eihän mulla ole siis hädän päivää :D Kiitos taas teille, jään rauhassa odottelemaan.

  VastaaPoista
 5. Lapset oppivat niin eri tahtia. Meillä lähetty aikaisin kävelemään, poika 11kk ja tyttö 10kk. Mutta ensimmäisiä kunnon sanoja pojalla tuli vasta 2 vuoden jälkeen joten oli sitten huomattavasti hitaampi puheenkehityksessä.

  VastaaPoista
 6. Mä tulen kanssa lohduttamaan puolimykillä lapsilla, siis molemmat oppivat 10 kk iässä kävelemään mutta kumpikin on sitten sitä hiljaista sorttia. Lähipiiristä löytyy lapsia ihan joka lähtöön - toiset oppineet 9 kk ikäisenä kävelemään (aika rasittavaa koska sen ikäiset vasta tyhmiä on) ja toiset 1 v 7 kk ja parivuotiaina ovat kaikki abouttiarallaa samalla tasolla liikunnallisesti, ihan samalla tavalla kuin O on ottanut muita kiinni puheessa sen jälkeen kun 2,5-vuotiaana päätti alkaa puhumaan. :)

  VastaaPoista
 7. Meillä Aatu otti ensimmäiset askeleensa 9,5kk iässä, mielenkiinnolla odotan miten tämän tulokkaan kanssa käy?

  Minkä ikäisenä teidän neiti lähti kävelemään? :) onko ollut suuria eroja liikkumisien suhteen :)

  VastaaPoista
 8. Meillä tyttö lähti kävelemään 9,5 kk ikäisenä, poika taas 1v 2kk :)

  Anu

  VastaaPoista
 9. Aamu lähti kävelemään pari viikkoa yli 1-vuotiaana. Ja oppi Onni konttimaankin vähän myöhemmin, nyt kun alkaa ajatella. Että kai se kävely sieltä tulee, kun kerkee :D

  VastaaPoista
 10. Meillä poika ei 10 kuukauteen liikkunut mihinkään, istui vaan paikoillaan tyytyväisenä. Sitten lähti konttaamaan (ei siis ikinä ryöminyt), kävellä alkoi 1v 2kk ikäisenä. Tyttö, kuopus siis, taas lähti liikkeelle melkeinpä vastasyntyneenä. Parin kuukauden iässä jo pyöriskeli ympäriinsä, 4 kuukauden iässä ryömi, 6 kk:n iässä konttasi ja liikkui pystyssäkin tukea vasten. Käveli 8 kuukauden ikäisenä. Ihan hirveetä! Kävely pitäis olla kiellettyä alle vuoden ikäisiltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ihan liian aikaiset kävelijät kyllä näyttääkin niin hurjilta! uhhuh... Hyi kauhee, mutta on se aika pitkä ero ihmislapsen kehityksessä, jos liki vuosi voi olla eroa siinä, koska oppii kävelemään! (8kk vs. 1v 7kk!)

   Poista