Mistä on Meirän Maja tehty

Mistä on Meirän Maja tehty?
-Kotiäidistä, Uraputki-isästä, Aamusta ja Onnista ja karvaisesta Kissistä. Niistä on Meirän Maja tehty.

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kesälukemista

Kenelle muulle kesäloma ja valoisat pitkät yöt merkitsevät aikaa paneutua romaanien jännitäviin pyörteisiin, palaviin rakkaustarinoihin ja hyytäviin murhamysteereihin?

Myönnän, että alkuöiden lisäksi kirjojen parissa saattavat huveta myös aamun varhaiset tunnit ja toisinaan Onnin päikkäritkin, jos ne siis eivät hupene blogin kirjoittamiseen.

IMG_8746

Kesän ensimmäiseksi kirja kaksikoksi valikoitui Alexandra Ripleyn Scarlett ja Donald MCCaigin Rhett. Hyllystä löytyisi, tottakai, myös Margaret Mitchellin Tuulen viemää, mutta Margaretin romaanin Scarlett on niin raskas persoona, että päätin skipata hänet tällä kertaa.

Scarlettin kannet ja lehdet ovat jo kovasti selatut, nuhjuiset ja kellastuneet. Vuonna 2008 ilmestynyt Rhett on luettu vasta kerran. Jos oikein muistan ei uunituore Rhett miellyttänyt ollenkaan, oleellisia kohtia oli muutettu, hurja ja pahamaineinen kapteeni Butler oli pehmitetty vässykäksi, tunnelma kaikin puolin pilattu. Toivottavasti toinen lukukokemus kuitenkin jättäisi paremman vaikutelman, toiset kirjathan paranevat lukukertojen myötä…

 

Mitä te aiotte lukea tänä kesänä, vai aiotteko lukea ensinkään?

1 kommentti:

  1. Mä tykkäsin Rhettistä. Joka kesä täytyy lukea Tove Janssonin kesäkirja. Se on ihana.
    Koska tv:stä ei tule mitään enkä juuri nyt opiskele, voisinkin hipsiä kirjastoon. Suosituksia?

    VastaaPoista