Mistä on Meirän Maja tehty

Mistä on Meirän Maja tehty?
-Kotiäidistä, Uraputki-isästä, Aamusta ja Onnista ja karvaisesta Kissistä. Niistä on Meirän Maja tehty.

lauantai 2. helmikuuta 2013

Järkevällä hinnalla kiitos…

Hyvä on... Pupu pois pöksyistä, tässä se tulee. Älkää teilatko.

Olen viime aikoina tehnyt muutaman ostoilmoituksen käytetyistä ulkovaatteista otsikon mukaisella lisäyksellä…

Ostamiseenhan on useita mahdollisuuksia…
esim.

1. Ostaa tuotteet uutuuksina, normaaliin hintaan.
2. Ostaa tuotteet poistomyynnistä tai jonkun hutiostos, hieman halvemmalla
3. Ostaa tuotteet käytettyinä, kaikkein halvimmalla.

Itse toteutan lähinnä kahta viimeistä kohtaa, viime aikoina on vain alkanut yhä useammin käydä niin, että poistomyynnistä voi ostaa tuotteet halvemmalla kuin käytettynä. Mitä ihmettä!?!

Tyhmähän ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa. Niinpä laitankin alle esimerkkejä satunnaisista poistomyynti ostoksistani ja niistä maksamistani hinnoista. Havahtukaa ihmiset miettimään paljonko olette oikeasti valmiita maksamaan käytetyistä tuotteista.

IMG_5090 
Yksi esimerkki on Reiman fleece-setit. Kuvan setin ostin poistomyynnistä hintaan, 20 €, Syksyllä käytössä olleen fleece-haalarin hintaan 17,50 €.
Yllä olevaa fleece-settiä muuten näytti olevan koossa 68 reiman outletissä, hintaan 11,97€

IMG_4105 
Kuvassa oleva koirulihaalari tuli meille hintaan Reiman alesta hintaan 45 €, Aamun kaksiosainen toppapuku samalla kuosilla maksoi 60 €.

IMG_6558
Kuvassa oikealla Reimatec+ haalari poistoista 50 €, viereinen ReimaKiddo käytettynä hintaan 25 €, mielestäni kelpo hinta uudenveroiselle käytetylle kiddo-laatuiselle. (Kiddoja vilahtanut poistoissa 35-45 € hintaan)

Asia erikseen on tietenkin kuosiharvinaisuudet, keräilykohteet ja vastaavat. Sellaisilla tuotteilla saattaa arvo noustakin, useimmiten se arvo käytössä kuitenkin laskee. Koitetaan hyväksyä se, vaikka se kirpaisee.
Tosin minä en vielä koskaan ole mitään vaatetta niin kovaa himoinnut, että olisin maksanut käytetystä uuden hinnan.
Ja poikkeuksenpoikkeuksena tietty noi Me&I vaatteet. Niitähän myyjätkin kehottaa ostamaan, kun niistä saa sydänpyllyissä kyllä omansa pois. Niinpä. Myinpä itsekin huutokauppa kohteena jotain viime syksyn mallistosta jääden itse tappiolle vain 4 €. Ohhoh.
Valitettava poikkeus ryhmässä on myös trokarit, jotka hakee tuotteet poistoista ja myy sitten mukavalla voitolla fb-kirpuilla ja huuto.netissä. Itse törmäsin tälläiseen tällä viikolla…

IMG_6587 
Aamulle Reiman toppahousut hintaan 16 €, hintalapussapa lukikin 10 € (ja poisto merkintä). Myyjä sai mukavan voiton itselleen, mutta onneksi minä siitäkin huolimatta ihan kohtuu edulliset toppahousut tositarpeeseen. Tänään jo ulkoiltiin housut jalassa. Vähäsen silti ärsytti, terkkuja vain sinne kotikylään, sieltä löytyy “rehellisiä” kaupantekijöitä.

Pääosaksi olen kuitenkin itse päässyt tekemään hyviä kauppoja ja niinpä itsekin voin hyvillä mielillä laittaa meiltä vaatteita kiertoon.
Itse suosin paljon livekirppareita, joissa hinnat ovat pysyneet kohtuullisempina.
myyntiin 016IMG_6569

Tänään lähti NameItin uudenveroinen kurahaalari ja ReimaTecin hyväkuntoinen toppahaalari uuten kotiin yhteishintaan 25 €, eikä tarvi katua. Hyvä kiertää ja osuu joskus omallekin kohdalle!

Eikä tästä kirjoituksesta kannata kenenkään napata hernettä nenään! Oma valintahan se on mistä kukakin maksaa tai millä hinnalla tuotteesta luopuu (jos ostaja löytyy) :)
Mulle ei kuitenkaan kannata kaupitella käytettyä reimaa yli  yli 40 € hintaan, mä otan siinä vaiheessa mielummin uuden kiitos ;)
Millaisia kokemuksia teillä? Itse käytin esimerkkinä Reimateciä (Ja vähän miikkaria), mitkä tuotteet teidän mielestä on selkeästi ylihinnoiteltuja käytettynä?

3 kommenttia:

 1. Tämähän oli tosi hyvä postaus. Ei syytä, eikä tuomitse ketään :)

  Mä en tosiaan enää kirppareita kiertele, mutta pääsääntö on, että jos ostan käytettyä, sen pitää olla lähes uuden veroinen. Uuden veroinen taas tarkoittaa sitä, ettei siinä ole tahroja tai reikiä, eikä vähäistä kulumaa isompaa käytön jälkeä. Ihan priimakuntoisesta käytetystä voin maksaa maksimissaan puolet sen alkuperäisestä hinnasta. Joskin puoleen hintaan saa alesta jo ihan uudenkin, jos jaksaa odottaa... Mitään keräilyvaatteita en ymmärrä, mutta en toki ole mikään tuomitsemaan, jos joku haluaa maksaa käytetystä moninkertaisen hinnan. Jokainen maksaa sen, minkä parhaaksi näkee.

  VastaaPoista
 2. Ajatukset kuin mun päästä. 35e pyysin itse kun myin todella hyväkuntoisen reimatec haalarin.
  Ja asiallisesti kirjoitit, ja kuten edellisen postauksen kommenteissa sanottiin, ei oo hullu joka pyytää vaan se joka maksaa.
  Ihan hassuksi on kirppistouhu mennyt!

  VastaaPoista