Mistä on Meirän Maja tehty

Mistä on Meirän Maja tehty?
-Kotiäidistä, Uraputki-isästä, Aamusta ja Onnista ja karvaisesta Kissistä. Niistä on Meirän Maja tehty.

lauantai 8. joulukuuta 2012

Kirjallinen joulukalenteri

Hän syöksyi omaan huoneeseensa avaamaann joulukalenterin kahdeksannen luukun. Tänään kuvassa oli paimen, joka kantoi karitsaa harteillaan. Joakim noukki luukusta tipahtaneen pienen paperilapun sängyltä, avasi sen ja ryhtyi lukemaan, mitä sille oli kirjoitettu.

Siinä oli ote meidän tämänpäiväisestä joulu"kalenterista". Oikeasti kyseessä on Jostein Gaarderin kirja Joulumysterio. Se kuitenkin kertoo jännittävästä joulukalenterista ja on aivan sopivasti jaettu 24 lukuun.


Olen itse saanut kirjan joululahjaksi vuonna -96 ja lukenut sen varmaan joka joulu sen jälkeen. Toisinaan kalneterin tapaan, lukua kerrallaan, useimmiten kuitenkin jossain välissä en olekaan malttanut lopettaa ja olen hotkaissut koko kirjan kerralla!

Tänä vuonna luen kirjaa ensimmäistä kertaa Aamulle, vähäsen luvut ovat pitkiä ja teksti vaikeaa 3,5-vuotiaalle, mutta mielellään silti kuuntelee.

Muita joulunajan vakio lukemisia ovat saman kirjailijan Enkelimysteerio, C.E.Lewisin Narnia-tarinat ja Marko Leinon Joulutarina, josta pidän huomattavasti enemmän kirjana, kuin elokuvana.


Enkelimysteerio on vain niin koskettava ja surullinen, että kirjan avaaminen on kerta kerralta vaikeampaa.


Luetteko te joulun aikana normaalia enemmän? Onko teille muodostunut omia joulu suosikkeja?

2 kommenttia:

  1. Ihania kirjavinkkejä. En vain saa itse luetuksi jostain syystä yhtään mitään (keskittymishäiriö vaivannut jo monta vuotta), mutta olen päättyänyt, että jonakin päivänä vielä alan ahmia kirjoja. Nuorempana luin välillä paljonkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olikin ihanaa, kun nuorempana oli sitä aikaa uppoutua kirjojen pariin. Nykyään se on yleensä yöunista kähvellettyä aikaa, ei niin hirveän hyvä juttu.

      Poista