Mistä on Meirän Maja tehty

Mistä on Meirän Maja tehty?
-Kotiäidistä, Uraputki-isästä, Aamusta ja Onnista ja karvaisesta Kissistä. Niistä on Meirän Maja tehty.

torstai 13. joulukuuta 2012

Pukin pajassa

Mun lemppari joulunvalmistelupuuha on ehdottomasti ollut aina lahjojen paketointi. Ihanaa pikku näpertelyä, viimeinen silmäys ostoksiin, ennenkö ne kätkeytyy paperin poimuihin paljastuakseen seuraavan kerran vasta saajalleen.

joulukuulta 020

Taustalle vielä soimaan ihana joululevy, käden ulottuville kuuma glögilasi, ehkäpä pari herkkukonvehtiakin…

joulukuulta 026

Kuulostaa aika unelmalta ja sellaiseksi se kyllä tänäkin jouluna jää. Lahjathan kääritään silloin kun lapset nukkuu. Eli klo 21.30-07.00 välillä. Silloin ei muuten joululaulut hempeästi soi, vaan korvat tarkkana höristelet, ettei sieltä lastenhuoneen suunnalta kuitenkin kuulu ylimääräisiä ääniä.

joulukuulta 017

Ja mihinkäs ne paketit sitten tuuppaat? Paketoimattomina ne oli sullottu tiiviisti pussiin ja kaapin perälle, mutta eihän niitä ihania rusetteja millään malta lytistää! Ja kun yrität vielä eritellä sinne ja tuonne osoitteeseen suuntaavat paketit omiin pinoihinsa. Niinpä jouluun mennessä kaikki yläkaapit pursuilee erinäköisiä paketteja.

joulukuulta 022

Alan oivaltaa miksi omassa lapsuudessa Tonttu tai joku muu virkaa tekevä saattoi toimitella Pukilta unohtuneita paketteja. Ettei vain olisi ollut samat ongelmat silloinkin.

joulukuulta 034

Niinpä tänäkin aamuna nousin yhtäaikaa Uriksen kanssa, eli 5.30 ja aloitin operaation. Ja teemana kyllä oli valitettavasti äkkiäpiiloon. Kuvissa esiintyvät paketit eivät siis valitettavasti ole aamuisia aikaansaannoksia, vaan joululta 2010, jolloin olin niin liekeissä, että leimasin uniikkeja lahjakääreitä voimapaperista.

joulukuulta 027

Ostin tuota voimapaperia täksikin jouluksi, ajatuksena tehdä vähän samanhenkisiä paketteja, mutta jäänee rulla odottelemaan ensi vuotta.

Hassuintahan tässä on se, että 95% lahjansaajista ei enää lahjan avattuaan muista minkälaisessa kääreessä se oli.

joulukuulta 035

Nyt on kuitenkin hoidettu paketteihin omien ja kummilasten lahjat. Ja aikaa jouluunkin on toista viikkoa, ehtiihän tässä vielä vaikka mitä!

Ja joskos fillistelisi sitä jouluakin tänään, sen glögilasin ja joulumusiikin kanssa, vaikka leipomalla pipareita Aamun kanssa. Laitetaan elämä risaseksi ja pistetään leivontahattujen tilalta päähänkin oikein tonttulakit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti