Maistoin jokin aika sitten Valion Uuniomena jogurttia, josta oli ihan pakko kehitellä jouluinen herkku! Helpoiten tietenkin hyydykekakku.
Ensimmäistä kokeiluversiota maistatettiin eilen vieraille ja rohkenen laittaa teillekin reseptin. Pieniä viilauksia täytyy vielä tehdä, joten lisään sulkuihin suosittelemani muutokset!
Pohja:
200 g Jouluisia pipareita
50g(100g) Voita
Täyte:
2,5 dl Vispikermaa
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
3 dl Valio Uuniomenajogurttia (tavallinen tai Olo)
0,5 dl (1dl) Sokeria
5 kpl Liivatelehtiä
Glögisiirappi:
1,5 dl Vahvaa glögiä
1 dl Fariinisokeria
1 rkl Hillosokeria (Tämä ei ehkä ole välttämätön)
Murskaa keksit, itse sekoitin näitä Kantolan pipareita ja itse leivottuja, vain vähän palaneita keskenään.
Lisää keksimurskaan sulatettu voi, ja painele seos vuokaan.
Itse käytin 26 cm halkaisijalla olevaa vuokaa, mutta pienempi käy vallan mainiosti.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vispaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, jogurtti ja sokeri.Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita ohuena nauhana muuhun täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja laita kelmulla peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi, mutta mielummin yön yli.
Tosiaan pieniä viilauksia reseptiin suosittelen. Itse täyte maistui sopivan makealta, kun maistoin sitä sekoittamisen jälkeen, mutta yön aikana makeus oli tasoittunut niin paljon, että suosittelen laittamaan sokeria hieman runsaammin.
Pohja kaipasi hivenen lisää voita pysyäkseen paremmin kasassa.
Itse tarjoilin kakun tuon glögisiirapin kera. Olihan se ihan ok, mutta jos joltakulta löytyisi parempi ohje, niin riemusta kiljuen ottaisin vastaan!
kuullostaapa herkulle! :)
VastaaPoistaMukavaa joulun aikaa teille!
Kiitoksia!
PoistaSamoin myös teille, vaikka varmaan vielä blogissasikin piipahdan :)
Tosi hyvältä näyttää ja kuulostaa! :)
VastaaPoistaHih. Kakku oli sillälailla sopivasti hyvää. Ei kuitenkaan semmoista pakkomielteitä herättävää.
Poista